HTML

EU turista

Európai körutazás, avagy megyünk és megnézzük hol, milyen az élet világválság idején. Beülünk a "mi autónkba", mögékötjük a "mi motorunkat" és világgá megyünk. Megfigyeljük, külföldön is depressziós nép-e a magyar. Dolgozunk és jólérezzük magunkat. Máshol. :)

Utolsó kommentek

IndaFotó képek

Címkék

Az autók, amiket nem vettünk meg

2009.04.01. 06:53 DenesWebb

Meggyőződésem, hogy a leghatékonyabb egyéni közlekedési eszköz az óriásrobogó. Amióta tulajdonolok 1et, szinte alig ülök autóban. A családi WagonR felett átvette spumi a hatalmat. Régebben ő kérte kölcsön tőlem, mára ez viszont teljesen megfordult, én veszem ki és rakom vissza a forgalmit az ő táskájába, ha nagy-nagy ritkán kölcsönkapom. :)

Szívem szerint a közel 5000km-es európai körútnak is motorral vágnánk neki, de spumi a legutóbbi horvátországi motoros nyaralásunkra nem a kényelmes utazásunkról emléxik, és most valóban lényegesen több cuccunk lesz. Nincs mese, autóval kell mennünk.

Berlinben és Barcelonában is olyan környéken fogunk lakni, ahol borsosan kell fizetni az autóval parkolásért, ellenben motorral ez mindenhol ingyen van. A megoldás kézenfekvő, menjünk autóval, de vigyünk motort is. Az autóval leparkolunk 1 ingyen parkolós környéken, a mindennapi közlekedéshez pedig majd a motort használjuk. Legutóbb pont Berlinben szerettük meg annyira a közlekedés ezen formáját, hogy Magyarországra hazajőve megvettem a mostani óriásrobogót.

Az autók, amiket nem vettünk meg

Nissan Pickup

2és feles turbódízel. Az órája szerint 100ezer km van benne, de a kormány, a pedálok és a váltó fényesre kopásából ennek 2-3 szorosára következtetek. Monduk ez nem jelent semmit, a neten olvasni lehet olysan példányokról is, amelyek több, mint 2 millió km-t futottak minden komolyabb meghibásodás nélkül.

A plató 1,8m hosszú, a robogó pont ráfér. Légkondi nincs benne és problémás, hogy nem, tudjuk elzárni a csomagjainkat benne. A kereskedő olyan nyomott áron számolná be a WagonR-t, hogy a pickup megvásárlása a teljes költségvetésünk felét tenné ki. 1előre elvetettük ezt a lehetőséget

Peugeot 307

Ez mind2nknek nagyon tetszik. Szép, kényelmes és van rajta vonóhorog, tudja húzni a motrt az utánfutón.

A Totalcar Népíteletek szerint - 3 Citroen modellt követően - ez a legmegbíz6atlanabb autó. Már nem is emléxem azopkra az időkre, amikor olyan kocsival jártam, ami már akkor sem volt tökéletes, amikor kihajtottam vele a szervízből és annak örültem, hogy legalább a saját lábán tud menni.

 

Renault Megane

Ez is 1 megbíz6atlan francia, megfejelve azzal, hogy arany árban mérik hozzá az alkatrészeket, amik ráadásul gyakran meg is hibásodnak.

 

 

 

Marad a WagonR, húzzuk vele a motrt

A jelenleg uralkodó álláspontunk az, hogy megtartjuk a WagonR-t. Szerelünk rá vonóhorgot, kap új kerekeket és gumit. Lefóliázzuk az ablakait, hogy ne forrósodjon annyira fel a napon és ne legyenek benne nagyon szem előtt az értékeink.

1 hónap múlva indulunk, addig még simán változ6 a dolog. Például amikor felajánlja az 1ik magyar autóimportőr, hogy inkább az ő járművükkel menjünk, mert nagyon tetszik nekik a projektünk és ezzel szeretnék támogatni. Meg különben is, jobban fog majd mutatni a fotókon és a videókon ha az ő ezüstmetál luxusbatárjuk előtt feszítünk és nem a inkábbmagasmintamilyenszéles kék dobozkánk előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eu-turista.blog.hu/api/trackback/id/tr261039112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása