HTML

EU turista

Európai körutazás, avagy megyünk és megnézzük hol, milyen az élet világválság idején. Beülünk a "mi autónkba", mögékötjük a "mi motorunkat" és világgá megyünk. Megfigyeljük, külföldön is depressziós nép-e a magyar. Dolgozunk és jólérezzük magunkat. Máshol. :)

Utolsó kommentek

IndaFotó képek

Címkék

Párizs barátságtalan orcája

2009.06.13. 12:47 spumi

Versailles-ban ülök a campingben, ami gyönyörű. De hogy miért nem Calais-ban? Újraterveztük az útvonalat. Kihagyjuk az angolokat és a csalagutat. Egyenesen Párizsba jöttünk. Ennek oka egyedül az esős idő. Szóval próbáljuk „megúszni” a vízháton való sátrazást. Délre tartunk.

Amszterdam-Párizs útszakasz időjárásban nagyon változatos volt. Brüsszel környékén jó meleg volt, már már azt gondoltuk itt kéne megállni. Persze nem álltunk meg, csak tankolni meg enni egy főttet, de nem mondhatnám, h jól jártunk. A restaurantban ki voltak rakva képek árakkal pl. sültkrumpli csirkenuggets-szel, aláírva az ár, asszem 6EUR. Jó drága, mind1. A kasszánál azonban 19EUR-t kellett fizetni, m az árban a hasáb nem volt benne. Mekkora paraszt dolog ez. 19-ért egy egész hűtőnyi kaját veszek, ha ezt tudom. Bosszantó. A franciáknál többször nyelvi nehézségekbe ütköztünk. Tudtuk h nagyon nacionalista néppel van dolgunk, de hogy ennyire ne akarjanak angolul kommmunikálni, az már egyenesen furcsa. Pedig próbáltuk őket puhítani azzal, h az ő nyelvükön szóltunk hozzájuk, és csak azután próbálkoztunk az angollal, de a benzinkúton senki, és a kút előtt álló audis sem, és máshol sem nagyon akartak.. Kivéve a kempingben, ahova este f9 körül érkeztünk.

Az eső volt olyan kegyes és elállt, amíg a sátrat állítottuk. Ez tényleg jó, esőben sátrat állítani brrrr, az gázos. Kb azóta esik újra, h lefeküdtünk aludni. Reggel nem esett, de most f12 van, dél, és megint esik. Több, mint szemerkél, de épp elég tré ahhoz, hogy semmi kedve nem legyen az embernek motorozni. Még nem tudom hogyan oldjuk ezt meg. A sátor kiállta az esti esőpróbát, szerencsére nem ázik be, még jó hogy ilyet vettünk, már megérte. A camping amúgy nagyon drága 60EUR volt két ejszaka, ugyanazzal a felszereléssel, ami Amszterdamban volt 55.

Az általános közhangulat jó, az eső dolgot leszámítva lelkesek vagyunk és elég éhesek. Ja és netfüggők, szóval talán nekiindulunk, h csillapítsuk ezen kívánalmainkat.

…...........

A Garminnal elmentünk egy mekibe, de az nem volt ott, ezért továbbmentünk, találtunk egy törököt, itt ettünk egy nagyon kicsi hamburgert, sok krumplival. Jójó, elég egyhangú a táplálkozásunk, tudom. Minden nagyon drága, ezek még elérhető áron vannak. A gyomrom is jobban szeretne egy jó kis...hmmmm. Nem akarok rá gondolni. Jó a szendvics még Barcelonáig.

 

Kikerültük a főutakat és bementünk Párizsba. Nagyon esőállóan öltöztünk. Volt rajtam legalább 3 réteg plusz egy durvasárga kezeslábas esőruha. Dénes jobban járt, ő zöldben volt :) Háááát, ez a Párizs dolog sajnos nem sikerült a legjobb módon. Engem és a hangulatom elmosta az eső. Szóval minden picit várakozáson aluli volt. Gondolom sokkal több Párizs, mint amit láthattunk belőle, sőt több, jobb, mint ahogy most benyaltuk, de egyszer majd később adunk neki még egy lehetőséget. Felmentünk az Eiffel toronyba, szakadt az eső, fújt a szél. Le sem vettem magamról a motoros hacukát, az emberek nevettek rajtam, mint egy szendvicsnek öltözött reklámfigurán. Ebben a gyönyörű, elegáns, divatorientált városban ilyen fosul kinézni.. Az első emeletig jutottunk, nagyon szédültem. Majd ha legközelebb jövünk, megpróbálok még egyet felmenni. Most csak megszereztük a szokásos hűtőmágnest és tovább indultunk. Újabb hiba, hogy nem volt nálunk útikönyv, és előzőleg sem tájékozódtunk a látványosságokról. Azt hittem a megelőző napokban lesz lehetőség neten .. de nem volt. Így elmentünk a Muséé d'Orsay-hoz, amit tuti szerettünk volna megnézni, de hétfő lévén ez volt az egyedüli zárvatartó nap a héten, szóval ez sem segített. Sokat motoroztunk az esőben, a város szép az idő ellenére is. Még jó, hogy Berlinben megvettük a vízálló kameránkat, máris hasznos. Hazamotoroztunk, teljesen eláztunk, még a sátor is gyöngyözött már belülről. Úgy voltam vele, ha nem áll el, én inkább a kocsiban alszom. Erre nem volt szükség. Egész este alábbhagyott, sőt még a sátorbontást is megvárta. Csak akkor kezdett újra esni, mikor már csak a motor-fel-platóra volt hátra. Némi ügyeskedés után sikerült ezen is túllennünk. Nekigyűrkőztünk az előttünk álló 1100 km-nek. Nem tervezünk nagyobb megállókat, reméljük nem is lesz rá szükség. Max egy kis szunyóka.

.........

Megálltunk egy parkolóban, meleg volt és sütött a napocska. Madarat lehetett volna velem fogatni. Végre.

Estére "megszálltunk" egy pihenőben. A kocsiban aludni bébipózban, hát nekem még csakcsak ment, de Dénes hosszú lábai.. Szegény nagyon össze volt csomagolva.

Napfelkeltekor indultunk tovább. Ez a táj, már egészen más látvány nyújtott, mint Franciaországig. A növényzet is változott, egész délies.

 

1 komment

Címkék: video időjárás utazás párizs london kamera tervezés öltözködés camping calais

A bejegyzés trackback címe:

https://eu-turista.blog.hu/api/trackback/id/tr821180832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsándárk 2009.06.15. 10:34:44

ezt nagyon sajnálom. :( Párizs fantasztikus amúgy....
süti beállítások módosítása