HTML

EU turista

Európai körutazás, avagy megyünk és megnézzük hol, milyen az élet világválság idején. Beülünk a "mi autónkba", mögékötjük a "mi motorunkat" és világgá megyünk. Megfigyeljük, külföldön is depressziós nép-e a magyar. Dolgozunk és jólérezzük magunkat. Máshol. :)

Utolsó kommentek

IndaFotó képek

Címkék

Egy hónappal korábban..

2009.03.30. 15:39 spumi

Teljes őrültségnek hangzik így világválság idején, de felmondtam a betonbiztos munkahelymet és májusban nekiindulunk a világnak. Legalábbis Európának.

Nem mondhatnám, hogy az a tipikus laza utazó volnék. Szeretem megtervezni, de legalább tudni mikor merre megyek, mikor mit csinálok. Minimum "A" és "B" terveket készíteni.

Jelen pillanatban ebből nem sok van készen. :)

Kétnaponta változik, hogy milyen autóval menjünk, és néha az is, melyik irányba induljunk. Ami biztos, hogy májusban indulunk, és ráérünk hazajönni.

 

A gugli szerint 2 nap alatt körbejárható az útvonal. Mi azért több időt hagyunk magunknak.

Berlin lesz az első állomás. Itt egy hónapot szeretnénk eltölteni. Ismerősök vannak, lakás lesz. Még nem tudjuk melyik variáció, de 400-500 EUR körül hajthatjuk álomra a fejünket. Itt már jártunk korábban, nem lesz teljesen ismeretlen a terep. A nyelvet nem beszéljük. Még. :)

Aztán érinteni szeretnénk a tulipánok és a zöld otthonát, Amsterdamot. Nincsen konkrét elképzelésünk, hogy hány napig maradunk, de ezeket a rövidebb megállókat jó volna kevés pénzből "megúszni". Kempingezés nem kizárt. Angolul coffeshopban rendelni menni fog.

Újabb néhány nap várható Párizsban. Csak az én kedvemért ;) Tériszony jelentős, Eiffel Mama reméljük átölel majd óvó hatalmasságával. Szintén "sátrazás" várható valahol a város peremén. Motorral majd bevetjük magunkat a dzsungelba. Parkolás olcsó lesz és a plexi alól várostnézni egyszerűen imádunk! Valaha érettségiztem csiganyelvül. Szép, szeretem. Kedvenc hangzású szóösszetételem az appuyer sur le button -apujé szür lö buton- megnyomja a gombot. Nemtom lesz-e lehetőségem ezt megfelelő szövegkörnyezetben használni. :)

Barcelona az utazás várható csúcspontja lesz. Szintén 4 hét itt. Szállás lezsírozva. 300 EUR ismerősnél. Spanyollal -katalánnal pláne- nemsok kapcsolatom van. Capoeirául picit pötyögök. Néhány szó így át fog jönni, de tervben van, hogy minden országban, ahol hosszabb időt töltünk, az adott nyelvet kívánom tanulni. A jógázás is ilyen terv. Már fel is mértem a lehetőségeimet. Kérdés persze, hogy lesz-e kitartásom ezekhez.

Már-már hazafelé érintjük majd Monaco-t (Forma1 után) és megszállunk Cervinagnoban (IT) a barátnőmnél, csak mert épp arra járunk majd. Végül kapcsolódunk Viren (HR) nyaraló családunkhoz.

Hozzávetőegesen július végén (aug elején) térünk majd haza, élményekkel teli, egészségben, szeretetben, satöbbi.

Az utazástól azt reméljük, hogy a különböző országok habitusa vidám és barátságos magyarrá tesz minket! Reméljük, hogy a családalapítás előtt még eszünk egy nagy kanállal az életből, megalapozzuk az üzleti és baráti kapcsolatainkat. Nyelveket tanulunk, bulizunk, dolgozunk és végül csak kiderül milyen talpraesettek is vagyunk MI magyarok.

Szólj hozzá!

Címkék: barcelona utazás berlin párizs vir monaco amsterdam cervinagno

A bejegyzés trackback címe:

https://eu-turista.blog.hu/api/trackback/id/tr311035367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása